BABIE LATO W KUCHNI

W najbliższy weekend serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej restauracji, gdzie będą Państwo mogli delektować się naszymi potrawami opartymi o świeże jesienne produkty. Mamy nadzieję, że i tym razem nasze weekendowe menu przypadnie Państwu do gustu, przygotowaliśmy bowiem:

Aromatyczną zupę ze świeżego kalafiora z ziemniakami obsypaną koperkiem, która nas rozgrzeje i doda energii na resztę dnia.

Wątróbki drobiowe podsmażane na czerwonym winie, podane na sałatach w sosie malinowym, smażonymi jabłkami i gorącą bułeczką.

Gołąbki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z sosem pomidorowym podane z ubitymi ziemniakami.

Ziemniaki zapiekane w śmietanie z mięsem mielonym, cebulką i żółtym serem, obsypane czerwoną papryką i ziołami aby podkreślić smak warzyw. Niezwykle proste, ale pyszne,sycące i aromatyczne danie.

Kule z gotowanych ziemniaków nadziewane śliwką, podane ze słodką śmietaną na musie wiśniowym.

Pieczone jabłko z pobliskiego ogródka z miodem obsypane płatkami migdałów.

Write a Comment