BABIE LATO W KUCHNI
W najbliższy weekend serdecznie zapraszamy do odwiedzenia naszej restauracji, gdzie będą Państwo mogli delektować się naszymi potrawami opartymi o świeże jesienne produkty. Mamy nadzieję, że i tym razem nasze weekendowe menu przypadnie Państwu do gustu, przygotowaliśmy bowiem:
Aromatyczną zupę ze świeżego kalafiora z ziemniakami obsypaną koperkiem, która nas rozgrzeje i doda energii na resztę dnia.
Wątróbki drobiowe podsmażane na czerwonym winie, podane na sałatach w sosie malinowym, smażonymi jabłkami i gorącą bułeczką.
Gołąbki faszerowane ryżem i mięsem mielonym z sosem pomidorowym podane z ubitymi ziemniakami.
Ziemniaki zapiekane w śmietanie z mięsem mielonym, cebulką i żółtym serem, obsypane czerwoną papryką i ziołami aby podkreślić smak warzyw. Niezwykle proste, ale pyszne,sycące i aromatyczne danie.
Kule z gotowanych ziemniaków nadziewane śliwką, podane ze słodką śmietaną na musie wiśniowym.
Pieczone jabłko z pobliskiego ogródka z miodem obsypane płatkami migdałów.
Write a Comment